Gastronomi og Ernæringslinje

Kan du lide at lave mad og være med til at planlægge menuen for en periode, så er Gastronomi og Ernæringslinjen noget for dig. På Gastronomi og Ernæringslinjen deltager du i den daglige forplejning og servicering af elever, personale og gæster på skolen.

Du skiftes med de andre på linjen til at planlægge menuen ud fra et budget og fra årstidens råvarer. Du lærer at få mest mulig ud af både pengene og råvarerne.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport / smileyrapport og Fødevarestyrelsens forklaring. se link

ge-web-geside1

Vi lægger vægt på at

  • diskutere holdninger til mad, venner, familie og samfund
  • arbejde med madlavning ud fra de 8 kostråd alt om kost
  • snakke om vigtigheden af sund madlavning
  • vi rykker nogle grænser for, hvad der smager godt
  • afrydning, opvask og rengøring bliver en del af dagligdagen
  • du lærer at samarbejde og arbejde efter en arbejdsplan
  • du får mulighed for at tage et hygiejnebevis
  • vi har det sjovt sammen

Kosten tilrettelægges ud fra Fødevarestyrelsens officielle kostråd.

Der tages hensyn til personer, der ikke må eller kan spise bestemte fødevarer i henhold til deres religion, allergi eller diæt.

Du hjælper med at tilberede

  • Morgenmad
  • Frokost – kolde og varme retter
  • Kage og andet bagværk
  • Gennem den daglige produktion bruger vi meget tid på at tale og diskutere madlavning,
ge-web-geside02

Vil du høre mere, kan du kontakte Linjeleder Bendit Christensen på mail: bendit@prokol.dk eller telefon: 5114 2081.